Dansa dig i form

Bor man i en stad är det lätt att fastna i en livsstil som inte alltid är den mest hälsosamma: trafik, stressig miljö, ljudpollution och mer eller mindre kaos. Samtidigt är det roligt att bo i en stad då det finns många evenemang att delta i och många val när det kommer till musik, konst, träning och möten med människor.

Dans är en av de allra äldsta uttrycksformerna och det är inte så konstigt då man här kombinerar musik, rörelse, rytm och samspel och därför kanske det är dags att gå med i någon av våra dansklasser. Här får människor i alla åldrar prova på att dansa av hela hjärtats lust och beroende på smak och tycke kan man delta i hela världens danser.

För den som älskar fart och flärd passar latinsk dans som salsa där man får ge järnet till underbara toner. Eller varför inte tango, där det handlar lika mycket om attityd som stil, samtidigt som man skall koncentrera sig på stegen. Låt passionen komma fram och bli den där heta spanjorskan eller argentinaren som ligger och lurar i ditt sinne!

Traditionell folkdans kommer i många stilar och här dansar vi svenskt, ryskt och finländskt. Trots att länderna ligger så nära varandra är typerna av dans rejält varierade; den svenska handlar mer om pardans och polka, den ryska går ut på vackra formationer och den finska har populära influenser av tango.

Afrikansk dans och zumba får det av drypa om dig av svett på bara några minuter. Intensiva rytmer och kroppsrörelser som tas ut till max ger dig en rejäl genomkörare av kroppens alla muskler samtidigt som man får ge uttryck för alla sina känslor. Man märker knappast att det är träning då det är så roligt att röra sig till exotiska takter men efteråt känns det verkligen att man har jobbat med kroppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *