Måla och må bra

Alla människor behöver någon form av avkoppling och det finns många olika sätt att på ett både kreativt och inspirerande sätt få sinnet och kroppen att gå ner i varv. Att måla är en uttrycksform som passar alla åldrar och människotyper då man får utlopp för sina känslor, tankar och sinnestillstånd.

Man behöver absolut inte vara en skicklig konstnär för att gå med i en målargrupp. Det handlar inte om att kunna dra exakta, raka streck eller att kunna hela färgpaletten. Istället handlar det om artistisk frihet och skaparglädje. Genom att arbeta med akvareller, oljefärger, tusch, krita och blyerts kan man få fram sin inre vision, leka med fantasin och koppa ifrån alla stressmoment i livet.

Gruppen innebär också att likasinnade kan knyta kontakter och utbyta erfarenheter liksom tips om olika tekniker och formgivningar. Hur får man fram den där vackra aquamarinen eller vilka penslar passar bäst om man vill måla porträtt? Och hur är det med perspektiv och olika underlag?

Vi målar redan från barnåldern och måleriet genomgår olika faser; från fingerfärger på stora ark till streckgubbar eller stegrande hästar i olja. Det finns lika många intryck och idéer som det finns verklighet och föreställningsvärld. Vi hämtar inspiration från våra vardagsliv eller långa resor till exotiska länder och för varje tavla vi målat har vi kommit ett steg längre på vägen till en mer harmonisk tillvaro.

Måla är något man kan göra i grupp och på egen hand och under livets olika faser har man ofta olika förkärlek för vissa motiv. Landskap och vackra blommor ersätts med dramatiska stadslandskap och uttrycksfulla anletsdrag; det finns som sagt inga regler och alla är välkomna så länge det tar med sig.

Genom att genomföra olika projekt får vi också möjlighet att jämföra våra olika tolkningar av platser och situationer. Vi beger oss ut för att få inspiration och får sedan gott om tid i lokalerna för att gå loss på sin vita duk eller sina vita ark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *