Evenemang för alla smaker

Det är viktigt att människor möts; kulturer, språk, konst och musik förenar oss alla och det är både berikande och intressant att delta i olika evenemang som har med detta att göra. Man kan diskutera, tycka, debattera och presentera och ur detta kan nya idéer och intryck födas.

Vi uppmuntrar alla att komma på våra föredrag och kanske till och med hålla ett själv. Berätta om dina erfarenheter eller lyssna på andras. Vad innebär det att komma som flykting till ett nytt land eller tycker du att Trump är världens bästa president? Vi välkomnar öppna sinnen som vill lära sig av andra och dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser.

Konstnärer uttrycker sig genom att måla eller skulptera och många gånger om året har vi utställningar. Kom på vernissage eller dyk upp i några minuter efter jobbet och ta del av konstnärens artistiska uttryck. Är du fotograf kanske du har några intressanta teman att presentera? Eller vill du dela med sig av dina kunskaper i krukmakeri eller oljemålning?

Mat är en annan spännande kulturform och vi varierar vår meny så mycket vi kan så att alla kan smaka alltifrån välkända svenska rätter till exotiskt kryddade kreationer. Kom på lunch med hela familjen eller delta i något av våra matevenemang där olika smaker presenteras. Kanske en matlagningskurs ligger i en inte för avlägsen framtid? Varje dag har vi något smarrigt på vår lunchmeny och här på hemsidan kan du se vad dagens rätt är.

Till julen organiserar vi julmarknader med allt vad det innebär. Hela världens klingande julvisor ackompanjerar våra julevenemang där små som stora kan smaka av härliga maträtter och sötsaker, köpa klappar till sina nära och kära och hälsa på jultomten som brukar komma på besök. Håll även utkik efter våra olika kulturevenemang som anordnas i samband med festivaler och högtider som firas världen över.