Yogafrekvensen beror på dina mål.

Om du bara har en minut:

Yoga handlar om resan, inte destinationen. Men låt oss vara verkliga här. Många hamnar på mattan för att uppnå särskilda mål.

Att må bra och observera förbättringar är fortfarande de bästa incitamenten för att verkligen fokusera på processen och fortsätta det livslånga yogaäventyret, oavsett om det är ett lugnare sinne, starkare muskler eller en smalare bild i spegeln.

Hur mycket yogaträning behöver jag göra för att få resultat? Det här är en utmanande fråga om du börjar undersöka asanaträning och yoga. Blir allt mer naturligt.

Jag är ledsen, men det finns inget korrekt svar. Yoga måste svara på det enkla tillvägagångssättet tre gånger i veckan. Det finns så många saker att tänka på, börja med dina ambitioner.

Din träning blir annorlunda om du vill förbättra din styrka än att bli mer flexibel eller dekomprimera. En nybörjare kan kräva ett annat schema än en avancerad yogi.

Du måste avgöra om yoga är din huvudsakliga fysiska aktivitet eller en del av din cross-träning. Det bästa vore om du också bestämde dig för hur mycket tid du har till förfogande för din yogaträning.

Förhoppningsvis kommer råden nedan att hjälpa dig att se helheten och utveckla ett yogaprogram som hjälper dig att uppnå dina mål.

  1. Jag är en nybörjare. Hur ofta i veckan ska jag träna yoga?

Nybörjare bör fokusera mer på att utveckla en vana än att få resultat direkt.

Du borde förmodligen ha börjat träna på mattan för att ha en fantastisk fysik och sexpackade magmuskler på två veckor. För det första kräver det mycket arbete att göra det snabbt. För det andra är snabba förändringar inte lämpliga för yoga.

Så ofta som ditt schema tillåter, börja yoga. Varje vecka är till och med en timme fördelaktigt.

Dina yogafärdigheter förbättras ju mer du tränar. Konsistensen här är dock viktigare än längden totalt. Ett dagligt träningspass på 30 minuter kommer sannolikt att ge bättre resultat än ett träningspass två gånger i veckan på två timmar.

Du är mer benägen att behålla vanan om du inte tvingar den. Så var uppmärksam på din kropps signaler. Det är okej att ta många pauser under passet och byta utmanande position om du är trött men har en snabb Vinyasa-lektion inplanerad.

Gör yoga till en glädjefylld upplevelse där du mår bra med din kropp. Det borde vara något du är sugen på att få tid till. Som ett resultat, även om du bara har tid för en studiolektion per vecka på grund av ett hektiskt schema, kommer du att vara motiverad att fortsätta din träning hemma, över lunchen eller när du har fem minuter över.

Vinyasa är en flytande, energisk teknik. Här är en detaljerad uppdelning av de mest populära yogastilarna. Läs listan över de finaste yogastilarna om du är nybörjare.

  1. Jag vill banta. Hur ofta bör jag träna?

För att gå ner i kilon, skapa ett kaloriunderskott. Det bästa vore om du åt färre kalorier än vad din kropp stöter ut.

För att tappa dessa besvärliga kilon måste du träna hälsosamt. Om du inte kontrollerar din näring kan du träna två timmars rigorös yoga dagligen och ändå gå upp i vikt.

Yoga bränner färre kalorier än högintensiv träning. Därför är det mindre effektivt för viktminskning än konditionsträning som jogging, dans, aerobics, etc.

Men det är fortfarande möjligt att införliva det i en effektiv viktminskningsplan. Öva kraftfulla och snabba yogaformer, inklusive Vinyasa, Ashtanga och Power Yoga, för att hålla dig i rörelse under hela passet.

Beroende på hur mycket du vill gå ner i vikt och hur snabbt, är det bästa antalet yogapass varje vecka mellan tre och sex (minst en timme vardera). Undvik utbrändhet genom att låta din kropp vila minst en dag i veckan för att återhämta sig och reparera.

  1. Jag vill bli starkare och sätta på mig muskler. Hur ofta ska jag träna yoga varje vecka?

I motsats till vad man tror, ​​innebär yoga mer än bara stretching. Visserligen är vissa former av yoga styrketräning. Du lyfter din kroppsmassa istället för stora vikter. Dessutom, om du vill ha en utmaning, kan du alltid lägga till vikter till din yogaregim.

Det skulle vara bäst att koncentrera sig på dynamisk och utmanande yoga för att få styrka och muskler. De bästa formerna av yoga inkluderar Ashtanga, Power, Vinyasa och hybrider som yoga med vikter. Hot yoga och Bikram är lovande för att öka muskeltillväxt och allmän uthållighet.

Vänligen överdriv inte; träna tre gånger i snitt varje vecka i minst en timme. För att muskelvävnaden ska regenereras krävs vilodagar och tid.

Det är inget problem om du vill träna utmanande yoga mer än tre gånger i veckan. Istället för att träna hela kroppen sju dagar i veckan, försök fokusera på individuella muskelgrupper under varje yogaövning. När du gör het yoga, var medveten om risken för uttorkning.

När det gäller att främja muskelutveckling och uthållighet kan hot yoga, inklusive Bikram, vara överlägsen icke-het yoga. Läs vårt inlägg om hot yogas faror och potentiella fördelar för mer information.

  1. Jag yogar för att göra mig själv mer flexibel. Vilken typ av yoga behöver jag?

Beroende på din kropp, ja.

Vissa människor har mycket inneboende flexibilitet. För att hålla sina kroppar flexibla behöver de bara gå en eller två entimmes yogakurser i veckan.

Vissa människor (som jag, till exempel) kräver daglig träning för att slappna av i sina muskler och leder. Jag kan stretcha i veckor i taget, men jag börjar om när jag kommer tillbaka till mattan efter en ledig vecka.

Alla yogatekniker förbättrar så småningom rörligheten och flexibiliteten i lederna. När du utövar Yin Yoga rekommenderas längre hållningar om du vill ha maximal flexibilitet och spagetti.

Det finns inga begränsningar för hur ofta du bör träna. Du kan träna yoga två gånger dagligen om du vill mjuka upp din kropp.

Det finns dock en hake. Kombinera alltid agilityträning med åtminstone någon form av styrketräning. Du riskerar att utveckla överrörlighet och ledinstabilitet om du bara arbetar med flexibilitet. Genom att stärka musklerna runt lederna kan du skydda dem från skada.

  1. Jag vill minimera stress och få en bättre sömn. Hur kan en yogakur se ut för att få belöningarna?

Utöva yoga varje dag, när som helst och när du känner för det.

Enkla andningsövningar och yogaställningar kan ofta lugna dig direkt. Men ihållande, regelbunden träning har mycket mer långsiktiga fördelar. Ditt fokus, känslor och energinivåer kommer att kännas mer under kontroll.

Du kan börja långsamt om du inte är en vanlig yogini och har ett hektiskt schema. Innan du går och lägger dig kan till och med en liten asanasession förbättra kvaliteten på din sömn direkt. När du övar en enkel pranayama-teknik, som tredelad yogaandning (prova den här tekniken genom att följa dessa enkla steg-för-steg-instruktioner här), kan du minska spänningen och slappna av i ditt nervsystem på jobbet eller under hela din pendling.

  1. Hur mycket yoga är överdrivet?

Yoga förvandlas till ett sätt att leva när det blir en vana. Det finns för närvarande inget som heter för mycket yoga.

Om du tränar yoga i flera timmar varje dag och känner dig nöjd och glad är det fantastiskt! Även om den här frekvensen inte passar ditt liv, om du känner någon som gör det och känner dig skyldig över att inte göra detsamma, gör det inte. Vissa människor behöver svara bättre på vad som fungerar för dem.

Så var försiktig. Efter yoga är ihållande muskelbesvär inte acceptabelt. Dessutom kommer din kropp inte att tacka dig om träningen orsakar svår vånda eller lidande.

Hemligheten till en framgångsrik yogapraktik finns inom. De förväntade resultaten kommer att ta ett tag att visa sig så länge du tar dig tid för yoga, uppmärksammar dina krav och behandlar praktiken som något spännande och njutbart snarare än en syssla.